Bitcoin’s Mining Difficulty Sees Grootste Percentage Daling in 9 Jaar

Bitcoin’s Mining Difficulty Sees Grootste Percentage Daling in 9 Jaar

Bitcoin’s mijnbouwprobleem heeft net de grootste procentuele daling sinds de komst van de ASIC-mijnbouwmachines eind 2012 geregistreerd, met een daling van iets meer dan 16% en dat geeft de mijnwerkers een reden om te vieren, aangezien hun winstgevendheid aanzienlijk zal toenemen.

De moeilijkheidsgraad daalde tot 16.787 biljoen

De moeilijkheidsgraad daalde tot 16.787 biljoen om ongeveer 09:00 UTC op dinsdag, het laagste niveau sinds juni, volgens gegevens geaggregeerd door BTC.com. De aanpassing markeert de op één na grootste procentuele daling aller tijden.

De mijnbouwmoeilijkheid is een relatieve maatstaf voor de hoeveelheid middelen die nodig zijn om te concurreren voor de winning van nieuwe bitcoins. Het stijgt of daalt aan het einde van ongeveer twee weken (of blokperiodes van 2016), afhankelijk van het feit of de totale geschatte hasjstroom die door het netwerk wordt verbruikt, ook is toegenomen of afgenomen.

De significante aanpassing van de dinsdag komt aangezien vele mijnbouwbedrijven in de provincie Sichuan van China machines offline nemen en zich aan goedkopere energiebronnen na het eind van het regenseizoen van de regio verplaatsen, zoals CoinDesk eerder rapporteerde.

In de komende twee weken tot de volgende aanpassing zullen mijnwerkers met machines die nog online zijn, genieten van een welkome onderbreking na een ongewoon moeilijk jaar, dat Thomas Heller, COO van mijnsoftwarebedrijf HASHR8, omschreef als „echt one of a kind“.

Aangezien de prijs van de bitcoin in de afgelopen maanden aanzienlijk is gestegen en de hoeveelheid vermogen die nodig is om nu nieuwe bitcoins te delven is afgenomen, zullen de „marges voor efficiënte mijnwerkers aanzienlijk groter worden“, verklaarde John Lee Quigley, directeur van het onderzoek bij HASHR8, in een nota die maandag werd gepubliceerd. Verder, ,,een horde inefficià „nte mijnwerkers zal aan mijn winstgevend opnieuw kunnen,“ hij voegde toe.

Volgende moeilijkheidsaanpassing zal ,,uiterst lucratief“ zijn voor bitcoin

Kortom, tussen nu en de volgende moeilijkheidsaanpassing zal ,,uiterst lucratief“ zijn voor bitcoin (BTC, +1.00%) mijnwerkers, vertelde Quigley CoinDesk in een direct bericht.

Naast de omvang is de aanpassing van dinsdag ook opmerkelijk vanwege de geringe frequentie van de negatieve aanpassingen. Slechts 17% van de aanpassingen zijn negatief, en nog minder – ruwweg 2% – zijn dubbelcijferige dalingen.

„Wat we nu zien is inderdaad een anomalie,“ zei Quigley. „Hogere prijzen leiden bijna altijd tot hogere moeilijkheidsgraad.“

Machines die door in Azië gevestigde mijnbouwbedrijven worden verplaatst, zullen naar verwachting de komende weken bovendien weer online komen, en andere mijnwerkers kunnen de komende weken meer machines online brengen om te profiteren van de toegenomen winstgevendheid, die een moeilijkheidstoename tijdens de komende aanpassingsperioden zou kunnen veroorzaken.

De verbeterde marges voor mijnwerkers tijdens de hashraatdaling zijn tijdelijk, zei Daniel Frumkin, ingenieur en technisch schrijver bij de Slush Pool, de allereerste bitcoin mijnbouwpool die in 2010 werd gelanceerd.

„Dat gezegd hebbende, zal niemand klagen over grotere marges voor 2 tot 4 weken,“ vertelde hij CoinDesk.