Het Amerikaanse reisbureau CWT heeft 4,5 miljoen dollar betaald voor een losgeldaanslag op Bitcoin.

Het Amerikaanse reisbureau CWT heeft 4,5 miljoen dollar betaald voor een losgeldaanslag op Bitcoin.

Volgens het Reuters rapport betaalde de Amerikaanse reisorganisatie CWT (voorheen Carlson Wagonlit Travel) op 27 juli 414 Bitcoin aan ransomware hackers, wat op dat moment ongeveer 4,5 miljoen dollar was over twee transacties. Blokketengegevens bevestigen dat de criminelen het geld binnen een uur naar een ander adres hebben overgemaakt. De aanvallers zeiden dat ze Ragnar Locker ransomware gebruikten om bestanden te ontcijferen op 30.000 computers bij de firma en gevoelige gegevens te stelen.

Het bedrijf onderhandelde over het losgeld bedrag.

Aanvankelijk eisten de hackers $10 miljoen aan losgeld, maar ze accepteerden minder dan de helft nadat een CWT-vertegenwoordiger beweerde dat het bedrijf financiële verliezen had geleden tijdens de pandemie. Een vertegenwoordiger van het bedrijf en een voor de hackers bespraken de prijs van het herstellen van de toegang tot de computer in een openbaar toegankelijke online chatgroep. De groep verklaarde aanvankelijk dat een dergelijk losgeld waarschijnlijk „veel goedkoper“ zou zijn dan een rechtszaak. In de chat boden de hackers zelfs een „bonus“ van aanbevelingen over hoe het reisbureau zijn veiligheidsmaatregelen zou kunnen verbeteren als ze zouden besluiten om te betalen en een dergelijke inbreuk in de toekomst te voorkomen.

Crypto-fraude blijft stijgen temidden van de aanhoudende pandemie.

De oplichting met betrekking tot cryptocurrency is toegenomen in het kader van de huidige wereldwijde Bitcoin System. Eerder dit jaar had het Amerikaanse Federal Bureau Investigation een rapport uitgebracht waarin mensen werden gewaarschuwd voor crypto-fraude, omdat oplichters een golf van oplichting zouden kunnen ontketenen. De social media-gigant Twitter kreeg vorige maand ook te maken met een grote veiligheidsinbreuk toen hackers toegang kregen tot de rekeningen van veel beroemde mensen en tweets verstuurden waarin ze bitcoins vroegen. Drie mensen zijn aangeklaagd voor de massale hack tot nu toe. In juni van dit jaar betaalde The University of California op de San Francisco School of Medicine naar verluidt een losgeld van 1,14 miljoen dollar in crypto aan de hackers achter een losgeldaanslag. Singapore meldde ook een massale stijging van het aantal losgeld aanvallen.