Lavavgift Bitcoin Trust for å utfordre gråtoner

Lavavgift Bitcoin Trust for å utfordre gråtoner

Osprey Bitcoin Trust er den nyeste Bitcoin-tilliten på OTC Markets.

Avgiften på 0,49% vil utfordre Grayscales Bitcoin Trust for dominans, og kan føre til gebyrskrig.

Fidelity vil tilby forvaringstjenester.

Vil du vite mer? Bli med i Telegram Group og få handelssignaler, et gratis handelskurs og daglig kommunikasjon med kryptofans!

Trust Project er et internasjonalt konsortium av nyhetsorganisasjoner som bygger standarder for åpenhet.

Et nytt barn på blokken lanserer Osprey Bitcoin Trust på OTC-markeder. Administrasjonsgebyret på 0,49% planlegger å utfordre Grayscales investeringsdominans.

Custodial Fee Wars

Kryptovaluta er fremdeles knapt representert på tradisjonelle markeder. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) og Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW) har ledet pakken. Med bitcoins siste økning har verdien eksplodert.

Men nå løper en ny Bitcoin-tillit ut på OTC-markedet: Osprey Bitcoin Trust (OBTC). Denne tilliten har et administrasjonsgebyr på bare 0,49%.

Grayscale Bitcoin Trust krever et gebyr på 2%, og Bitwise krever et gebyr på 2,5%. Grayscale så en tilstrømning på 3 milliarder dollar til sine stiftelser i 4. kvartal 2020, mens Bitwise tiltrukket $ 500 millioner i løpet av desember.

Bloomberg Intelligence mener at Osprey prøver å kapitalisere på Bitcoins popularitet ved å underlegge gråtoner med lave avgifter.

En analytiker fra Bloomberg sa at det var „bare et spørsmål om tid“ før et annet detaljhandelsselskap prøvde å kapitalisere på tilstrømningen av penger til krypto.

Fidelity digitale forvaringstjenester vil ta seg av Ospreys Bitcoin. Selv om Fidelity ikke gir krypto direkte til detaljistinvestorer, bringer denne foray den gigantiske megleren et skritt nærmere full kryptoaksept.

En Bitcoin ETF i fremtiden?

Mens disse OTC-tillitene nærmer seg stadig mer mainstream og kan være mer akseptabelt for institusjonelle investorer, vil en ETF sannsynligvis være den hellige gral.

US Securities and Exchange Commission (SEC) har gjentatte ganger avslått søknad om et Bitcoin eller crypto Exchange Traded Fund. Slike fond er populære blant varer og andre lignende sektorer. De tillater investorer å enkelt handle aksjer i en kurv med produkter.

7. januar meldte investeringsselskapet VanEck om en Bitcoin ETF. Selv om den påtroppende SEC-sjefen Gary Gensler virker varm mot krypto, er loven ikke helt klar, og slike ETF-er har blitt avvist tidligere.

ETF ville være et enormt bullish skritt for krypto. Et slikt fond vil gjøre det lettere for investorer å plassere krypto i sine skattefordelte pensjonskontoer, for eksempel en IRA.

I stedet for det fyller disse tillitene som GBTC og OBTC gapet og kan lett administreres i noen meglerkontoer.

Nettstedet Osprey sier at akkrediterte investorer vil møte et minimum på $ 25.000 for å kjøpe direkte inn i tilliten. Aksjer har også ett års låseperiode. Greg King, administrerende direktør i Osprey Funds, sa at selskapet ville prøve å redusere den perioden til seks måneder.

Det kan være andre måter for tradisjonelle investorer å dyppe tærne i krypto i horisonten. Både Coinbase og Gemini, store krypto-børser, har søkt om å handle offentlig i år.