Mike Novogratzin väite Bitcoinin suosiosta vs Apple-osakkeista painii tilastoilla

Mike Novogratzin väite Bitcoinin suosiosta vs Apple-osakkeista painii tilastoilla

Viime aikoina Twitter-tilillään puhunut Novogratz väitti, että Bitcoin on nyt maailman laajimmin omistama rahoitusvarallisuus, enemmän kuin edes Applen ja Aakkoset.

Jos totta, tämä olisi varsin uraauurtava ilmoitus, koska se ei vain tekisi Bitcoin Profit kaikkein kysytyintä omaisuutta maan päällä, mutta se tarkoittaisi myös sitä, että salakirjoitus on jo ylittänyt adoptiorikon.

Vaikka salauksen käyttöönottoa mitataan yleensä fiat-valuutan jatkuvan yleisyyden perusteella, tämä uskomaton tilasto tarkoittaisi, että kaikki ovat mahdollisesti mittaaneet väärää asiaa.

Joten, onko se totta?

Ensimmäiseksi on selvitettävä, kuinka moni henkilö todella omistaa Bitcoinia, ja asiasta tulee hieman hankalaa löytääksesi vastauksen.

Asia on – huolimatta avoimen lohkoketjun olemassaolosta, jonka kuka tahansa voi skannata läpi lohkoketjulla – eniten tietoa, jonka siitä voi saada, on se, mikä osoite lähettää kuinka paljon mihin osoitteeseen ja kuinka paljon on missä. Tällaisia ​​tietoja on mahdotonta ekstrapoloida korkealaatuisiksi tiedoiksi siitä, kuinka monta Bitcoin-omistajaa maailmassa on.

Silti se on hyödyllinen alku matkalle sinne, joten voisimme aloittaa katsomalla tätä kaaviota, joka osoittaa, kuinka monta blockchain-lompakkoa – mukaan lukien Bitcoin ja kaikki muut kryptovaluutat – on tällä hetkellä olemassa.

On mahdotonta selvittää, kuinka moni näistä lompakoista kuuluu yksilöllisille henkilöille, joten tätä lukua ei voida käyttää Bitcoinin käyttäjien kokonaismääränä maailmassa. Tästä luvusta voidaan kuitenkin ekstrapoloida, että miljoonat – ellei kymmeniä miljoonia – ihmisiä ympäri maailmaa käyttävät tai pitävät tällä hetkellä Bitcoinia.

Entä Google ja Apple -osakkeet?


Pyrkimys selvittää, kuinka monta osakkeenomistajaa nämä kaksi megayhtiötä ovat sisällyttäneet kaiken Alphabetin NASDAQ-sivulta Applen SEC- arkistoihin . Kun useita päiviä oli tutkittu kirjojaan saadakseen käsityksen siitä, mistä nämä tiedot saadaan, kävi hitaasti selväksi, että vain institutionaalisia sijoitustietoja on helposti saatavilla amerikkalaisten julkisten hakemusten tiedoissa.

Jotkut täydentävät kaivaukset toivat esiin itsenäisen vaihtoehtokaupan ja taloustieteilijän Thomas Millerin, joka lopulta antoi yksinkertaisen ja selkeän vastauksen tähän kysymykseen:

„Tätä numeroa ei löydy mistään, ja sitä olisi mahdotonta arvioida.“

Yksinkertaisesti sanottuna amerikkalaisen lain mukaan yksittäiset osakkeet ja muut kuin institutionaaliset osakesalkut luokitellaan etuoikeutetuksi tiedoksi, jota ei löydy julkisesta tiedosta. Itse asiassa niiden asettaminen julkisuuteen saattaa jopa olla laitonta.

Tietysti entisenä Goldman Sachs -kumppanina Novogratzilla on mahdollisesti henkilökohtaisia ​​tietoja ja pääsy, jonka avulla hän voi soittaa tämän puhelun. Mutta sen puuttuessa on oletettava, että on mahdotonta selvittää sekä Bitcoin-käyttäjien lukumäärä että osakkeenomistajien lukumäärä julkisesti noteeratussa amerikkalaisessa yrityksessä.

Kuten Bitcoinissa, ainoa käytettävissä oleva kiertotapa on laaja ja epäspesifinen, mutta tarjoaa silti jotain oivallusta, joka muuten ei olisi käytettävissä. Alla oleva kaavio on peräisin Yhdysvaltojen Gallup-kyselystä, joka tehtiin kesäkuussa 2020.

Lähde: Gallup


Tietojen mukaan 55 prosentilla Yhdysvaltain kotitalouksista on jonkinlaista osaketta tai sijoitusta, tyypillisesti 401 (k): n muodossa. Tiedot Statista tuo kokonaismäärästä kotitalouksien Yhdysvalloissa on 128.580.000, mikä tarkoittaa, että yli 70 miljoonaa Yhdysvaltain kotitalouksista todellisuudessa pidä jonkinlainen rahoitusomaisuuden, mikä ylittää selvästi 36 miljoonaa Bitcoin lompakko olemassa.

Siksi näyttää siltä, ​​että Novogratz olisi voinut yliarvioida Bitcoinin suosion todellisuuden tietyllä etäisyydellä, mutta jälleen kerran on vaikea sanoa.

Maaliskuussa Meksiko kirjasi 4 miljardin dollarin arvoiset rahalähetykset Yhdysvalloista yhden kuukauden aikana – rahalähetykset, joita maksetaan yhä enemmän Bitcoinissa. On olemassa skenaario, jossa useat vastaanottajat voivat käyttää yhtä Bitcoin- lompakkoa , kuten rahansiirtopalvelussa, joka vastaanottaa salauksen lähettäjältä ja suorittaa sen fiatin vastaavan vastaanottajalle.

Toisin sanoen, niiden ihmisten määrä, jotka todella omistavat tai käyttävät Bitcoinia, voi olla huomattavasti suurempi tai pienempi kuin olemassa olevien Bitcoin-lompakoiden määrä. Todellinen takeaway on kuitenkin se, että Bitcoin mainitaan jopa lainkaan samassa hengityksessä kuin NASDAQ: n toinen ja neljäs sijoitus. Ei vielä vuosikymmen sitten, Bitcoin oli vielä finanssitietoisuuden kaukana, vain muutama cypherpunk-ekosysteemin sisäpiiriläinen ja varhainen käyttöönottaja otti sen vakavasti.